Днес от 18:00 часа президентът на Република България Румен Радев

...
Днес от 18:00 часа президентът на Република България Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът и вицепрезидентът отдават почит на Васил Левски

Днес от 18:00 часа президентът на Република България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще отдадат респект пред паметта на Васил Левски в границите на възпоменателна гала в София. Събитието се организира във връзка 151-годишнината от гибелта на един от най-великите български революционери , прочут като Апостола на свободата.

Възпоменателната гала ще се състои пред паметника на Васил Левски в столицата, където президентът ще произнесе слово в памет на националния воин и ще сервира венец. Този акт на почитание идва в символ на самопризнание за неизмеримия принос на Левски към битката за национално избавление от османско господство.

Васил Левски, роден през 1837 година и екзекутиран от османските управляващи на 18 февруари 1873 година , остава в сърцата на българите като знак на несгодима храброст, проницателност и всеотдайност. Организатор на революционно придвижване за национално избавление Левски работи за основаването на въстаническа мрежа по цялата страна, поставяйки основите на българската независимост.

Почитането на паметта на Васил Левски е значим миг за българския народ, символизиращ единството и уважението към историческото завещание . Участието на висшите държавни чиновници в тази гала акцентира националната значителност на този ден и служи като увещание за идеалите на независимост, за които Левски посвети живота си.

Паметникът на Васил Левски в София , мястото на церемонията, стои като безконечен страж на паметта за неговите каузи и идеали. Събития като това служат освен за отдаване на дължимото почитание към героите на нацията, само че и за ентусиазъм на бъдещите генерации да пазят и почитат своето историческо завещание .

В навечерието на годишнината от гибелта на Левски българският народ се сплотява в поклонение пред неговия облик , напомняйки за неговата неуморна битка за независимост и правдивост. Отдаването на респект пред паметта на Васил Левски остава значим акт на национална горделивост и самопризнание за безконечните полезности, за които той се борил.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР