Днес от 11 часа на главен път София- Варна, в

...
Днес от 11 часа на главен път София- Варна, в
Коментари Харесай

Фермерски протест на главния път София - Варна

Днес от 11 часа на основен път София- Варна, в региона на Шереметя, фермери от няколко браншови организации в земеделието провеждат народен митинг с дълготрайност 4 часа, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Те ще затворят този сектор от пътя и ще изливат мляко, с цел да бъдат чути настояванията им. Очаква се да дойдат към 1000 протестиращи от страната. За 7 септември е плануван огромен митинг- митинг в София пред Народното събрание. Фермери и аграрни производители остават в протестна подготвеност.

Протестът е поради задълбочаващите се проблеми в аграрния бранш и политическата рецесия, която, по думите им е,  неспособна да излъчи политики в земеделието и слага под риск цялостен един стратегически за страната бранш с изключително значимо обществено и районно значение.

 Бозуков: Фермерите да получат обезщетения поради по-високите екостандарти Бозуков: Фермерите да получат обезщетения поради по-високите екостандарти
На фермерите следва да бъдат предоставени съответни стопански тласъци за вдишване на екологични задължения. Това е методът те да бъд...

В претекстовете за митинга им написа още, че до момента в който земеделците се молят въобще да бъдат включени в актуализацията на бюджета, Европейския съюз се приготвя за Словенското председателство, което дава огромна поръчка за бранш " Земеделие ", в който са включени биоразнообразието, кръговата стопанска система, механизма за промяна на въглеродните излъчвания и работата по Пакет `Fit for 55`. Всички тези европейски цели в региона на аграрната политика наподобяват нереални и нереални за българските фермери, на фона на всичко протичащото се в политиката у нас.

Преди дни пък чашата преля, откакто цяло лято фамилните стопанства в бранша на зеленчукопроизводството се бориха със сетни сили против сушата и чакаха плодовете на своята годишна продукция, която бе 100% унищожена, тъй като Агенцията за битка с градушките към МЗХГ не изстреляли противоградните ракети, заради липса на съгласуваност и съответно мислене, допълват от сектора. 

Общо 27 браншови и развъдни организации в селското стопанство излизат на 4-часов митинг с гледище в актуализацията на бюджета да бъдат планувани 70 млн. лева Коронавирус помощ за избавяне на бранша. В отглеждането на животни ние работим в спешна обстановка поради сушата, високите цени на фуражите, горивата и силата. Същевременно смяна в цената на продукцията ни няма, а сме единствените, които не можем да се възползваме от никоя от антикризисните ограничения за бизнеса. Затова настояваме за неотложно включване на средствата по краткотрайната Коронавирус мярка за селското стопанство в актуализацията на бюджета. Тази помощ е жизненоважна за нас ", сподели съпредседателят на НОКА Симеон Караколев.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР