Днес още преди обяд в повечето райони преваляванията ще спрат,

...
Днес още преди обяд в повечето райони преваляванията ще спрат,
Коментари Харесай

Дъждовен петъчен ден

Днес още преди обяд в множеството региони валежите ще спрат, най-късно в Североизточна България. В утринните часове в равнините и низините ще се образува мъгла.

През деня облачността ще остане най-вече забележителна, само че ще има и по-съществени краткотрайни разкъсвания и понижения. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури ще са сред 8 и 13 градуса. Вечерта от югозапад облачността още веднъж ще се усили, а през нощта против събота ще има и превалявания.

Атмосферното налягане ще остане без основна смяна - по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието до към обяд ще има слаби превалявания от дъжд , облачността ще е най-вече забележителна, само че по-късно пред деня краткотрайно ще се раздра и намалее. Преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините в утринните часове облачността ще е към момента забележителна, тук-там ще е и мъгливо. Ще има най-вече слаби превалявания от дъжд , над към 1500 метра - от сняг. До обяд валежите на всички места ще спрат, а облачността краткотрайно ще се раздра и намалее. След обяд от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, ще е сдържан до мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 2 градуса.

През почивните дни ще остане относително топло за средата на декември, изключително в Източна България. Ще доминира облачно време. Валежите ще са на доста места в страната, ще са най-вече от дъжд , по-голяма е вероятността да са обилни в Централна и в Източна България; в планините в западната половина от страната над 1200 м.н.в ще вали сняг. Вятърът в Източна България ще е сдържан, от южната четвърт; в Западна България краткотрайно ще бъде от запад-северозапад, най-вече слаб.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР