Днес окончателно договорихме регламента за намаляване на таксите за парични

...
Днес окончателно договорихме регламента за намаляване на таксите за парични
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел: От 2019 г. таксите при преводи в евро намаляват драстично

Днес дефинитивно договорихме регламента за понижаване на таксите за парични преводи в евро. Всеки българин, който превежда пари от или в друга страна на Европейски Съюз, ще икономисва минимум 30 лв. на трансакция. Като главен докладчик и основен договарящ за Европарламента, съм щастлива, че успяхме да премахнем един двоен стандарт в Европа. От декември 2019 година всички европейци ще заплащат за трансграничен превод в евро толкоз, колкото заплащат за вътрешен превод в националната им валута. Постигнатото е съпоставимо с намаляването на роуминга за мобилните диалози, единствено че успяхме да го реализираме за по-малко от година. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел на 18 декември 2018г. след приключването на договарянията сред Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз по Регламента за презграничните заплащания, оповестиха от партията.  %d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d0%b5%d0%bb

„ Друго значимо достижение на регламента е че ускоряваме прозрачността при заплащане с карта или изтегляне на пари от банкомат в чужбина. Потребителите ще имат повече информация при какъв курс се обменят парите им и какъв брой са таксите за превалутиране, с цел да могат да изберат най-изгодната опция. В момента тази информация е доста мъчно налична и постоянно осъзнаваме, че сме платили високи такси, чак когато забележим банковото си извлечение. “ Това добави Ева Майдел.

Според изследване на интернационалната компания Делойт банките в България поддържат най-високите такси в Европейски Съюз за получен превод в евро – сред 30 и 50 лв. за превод от 10 евро, до момента в който жителите от Еврозоната превеждат евро против минимални или нулеви такси. Предстои контрактуваният текст да бъде публично признат от Европейския парламент при започване на 2019г. като планува след няколко години Европейската комисия да показа изследване дали е подходящо изравняването на таксите да се отнася за всички валути в Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР