Днес около 11:30 - 12 без 25 главният прокурор, пътувайки

...
Днес около 11:30 - 12 без 25 главният прокурор, пътувайки
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Взривното устройство срещу кортежа на Гешев е било с намерения да убие

Днес към 11:30 - 12 без 25 основният прокурор, пътувайки към София, на един доста огромен завой избухва гърмеж. Той е извънредно мощен. По сведения на очевидци, огненият дирек, който е изригнал, е бил с височина 4-5 метра. На мястото се откри кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър близо 3 метра. Това е на непосредствена непосредственост до пътното платно. Взривът е имал ясна устременост към пътя. Бомбата е била с осколки, които са се забили в отсрещните дървета. Очевидно взривното устройство е било с планове да убие, не е било за заплашване, извънредно мощен гърмеж. Сачмите, които намираме, са с величина колкото човешки нокът. Това съобщи зам.-главният прокурор и началник на Национална следствена служба Борислав Сарафов на брифинг по отношение на случая с експлоадирането на взривно устройство пред кортежа на основния прокурор Иван Гешев.

" Търсим следи от възможни причинител. Професионално квалифицирано нападение и добре изпълнено. Само една случайност е предотвратила смъртни случаи. Към момента наказателното произвеждане е за терористичен акт. Подхождаме извънредно съществено, търсят се детонатори, осколки. До няколко часа ще имаме информация и какъв е химическият състав на взривното устройство. Очевидно някой е следил маршрутите на основният прокурор и той е бил цел за някого ", добави той.

Взривът е избухнал сега, когато автомобилът на Гешев е прекосявал около мястото. Намерени са маркери, които причинителите са оставили. Образуваното дело е за тероризъм. Делото се следи от прокурори от Софийската градска прокуратура. Бомбата е била с тротилов еквивалент 3 кг., само че и с голям брой осколки, изясни ръководителят на Национална следствена служба.

Не мога да потвърдя дали има ранени, сподели още Сарафов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР