Днес очаквам първи реални резултати, каквито искат гражданите на България

...
Днес очаквам първи реални резултати, каквито искат гражданите на България
Коментари Харесай

Кирил Петков: Гражданите на България и на Република Македония очакват реални резултати от двете правителства

Днес чакам първи действителни резултати, каквито желаят жителите на България и на Република Северна Македония, съобщи министър-председателят Кирил Петков при започване на взаимното съвещание на държавните управления на двете страни. Премиерът уточни, че най-важно е благополучието на двата народа. Няма нещо по-добро от това да работим дружно, да има отворена стопанска система, обвързвана инфраструктура, общ културен календар, да приказваме дружно за европейската интеграция и да следим и общите тематики, в това число историята и човешките права, добави Петков, оповестява пресцентърът на Министерски съвет.
Снимка: Министерски съвет
 
Кирил Петков изрази убеденост, че разговорът и градивната работа ще изместят национализма, езика на ненавист, дискриминационното държание. Добросъседството е функционалност на усилена работа с ясни цели, безапелационен беше българския министър председател.
 
В рамките единствено на една седмица през днешния ден е второто значимо събитие за двустранните връзки на България и Република Северна Македония, оповестява пресцентърът на Министерски съвет. След визитата на Кирил Петков в Скопие на 18 януари, актуалното взаимно съвещание на двете държавни управления е още една основна стъпка за одобряването на новия разговор сред България и Република Северна Македония. След като със заповед на премиера Петков от българска страна бяха образувани четирите работни групи, днешните отраслови срещи с участниците от Скопие ще дадат опция да бъде импортиран спомагателен прагматизъм в двустранните диалози. Чрез дейната им активност през идните месеци ще бъде дадена повече гласност на изгодите за жителите на България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното съдействие, както и ще бъдат реализирани действителни резултати от съвместен интерес.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР