Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Минималните

...
Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Минималните
Коментари Харесай

Жълт код за ниски температури в Югозападна България

Днес облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°, тук-там в котловините до минус 8° - минус 11°, в София - към минус 7°.Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад още веднъж ще стартира да се усилва. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд постоянно намаляваща до слънчево. Ще остане прохладно, въпреки че вятърът ще отслабне и ще е мощен, от запад-северозапад, Максималните температури ще бъдат 3° - 6°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, само че още преди обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е променлива, основно в утринните часове към момента със слаб снеговалеж. Ще духа мощен, сутринта и плевел вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра към минус 8°.

Във вторник ще се затопли. Ще доминира облачно време, ще стартират превалявания, в по-голямата част от страната от дъжд, в Западна България - от дъжд и сняг; там ще има условия за поледици. В сряда ще бъде прохладно, температурите ще са с дребен дневен ход. Само на обособени места в Южна България са вероятни слаби превалявания, най-вече от дъжд. В четвъртък ще доминира слънчево време. Вятърът сензитивно ще отслабне и ще се смени с югозападен. Сутринта ще е много студено, денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР