Днес облачността ще бъде по-често значителна, около и след обяд

...
Днес облачността ще бъде по-често значителна, около и след обяд
Коментари Харесай

Ето какво ще е времето днес

Днес облачността ще бъде по-често забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания, след обяд в обособени региони интензивни и съпроводени с гръмотевици. Почти без дъжд ще остане в Дунавската низина. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от запад, в Източна България от югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 18 и 23 градуса, в София към 18 градуса, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще има променлива, след обяд купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще превали временен дъжд. По южното крайбрежие е допустимо и да прегърми. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 18-21 градуса. Температурата на водата е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Очакват ни интензивни превалявания

В планините също ще има краткотрайни превалявания, след обяд и с гръмотевици, а по най-високите елементи на Рила и Пирин ще превали сняг. Ще духа слаб до сдържан, най-вече западен вятър.Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.

И при започване на идната седмица времето в страната ще се задържи без основна смяна - ще има и слънчеви часове, само че облачността ще е по-често забележителна, на доста места ще има краткотрайни превалявания, след обяд с гръмотевици. Максималните температури ще са сред 17 и 22 градуса.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР