Днес нямаше готов доклад. Не мога да говоря за политически

...
Днес нямаше готов доклад. Не мога да говоря за политически
Коментари Харесай

Димитър Главчев призна има ли проблеми в коалицията

Днес нямаше подготвен отчет. Не мога да приказвам за политически игри, тъй като ние сме поредни в нашето предпочитание партийната дотация да стане 1 лев. Нашият водач Бойко Борисов още през 2016 година, сред първи и втори тур на президентските избори, разгласи, че ще поддържа референдума. Ние внесохме законопроект и тогава партиите в Народното събрание се скриха. 2,5 млн. българи са дали своят вот дотацията да стане 1 лев. Т ова сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният ръководител на Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Димитър Главчев във връзка тематиката за партийните дотации.

"Гражданите споделиха на референдума, че не желаят да дават от своите пари на нас политиците. Трябва да разясняваме финансирането на партиите да се реализира от юридически или физически лица, като това финансиране би трябвало да бъде изцяло изсветлено и при доста строги правила. Коалиционните ни сътрудници се ядосаха, само че всеки поддържа своите тези. Коалиционното съглашение се съблюдава. Търпим рецензии, че няма съдружен съвет, само че аз желая да попитам сътрудниците от Оперативна програма - те съумяха ли да се съберат на собствен съдружен съвет през този интервал? С Българска социалистическа партия няма какво да обсъждаме, тъй като те нямат никакво предложение. Много е елементарно да седиш и да критикуваш без да имаш какво да предложиш ", разкри Главчев.

"Ние сме подготвени на съдружен съвет. Премиерът разгласи, че подобен ще има във вторник. Изявленията на нашите сътрудници са, че огромната коалиция действа в границите на съдружното съглашение. Най-важното е България да върви напред. Мисля, че Оперативна програма са рационални хора и няма да позволен противоположното. Ясно сме декларирали, че няма да управляваме с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Няма нищо правилно в изказванията, че сме близки с Движение за права и свободи. Просто стратегиите ми имат много общи точки ", безапелационен беше някогашният ръководител на Народно събрание.

"Заемът за изтребителите се взима при извънредно преференциални условия. Той се взима, с цел да не пострадат други политки, които са разчетени в бюджета. Според мен тази тематика е обсъждана в държавното управление. На съдружен съвет не е обсъждана, тъй като не е имал подобен ", сподели още Димитър Главчев.

Цветан Цветанов е сериозна фигура в ГЕРБ. Той не си потегля от партията. Просто няма да заема позицията, която заемаше до момента. Всички в ГЕРБ сме наясно, че в ГЕРБ има единствено един човек и той не е Цветанов. Този човек е Бойко Борисов несъмнено ", приключи Главчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР