Днес нашият гост-автор Страхил Иванов ни представя една много любопитна

...
Днес нашият гост-автор Страхил Иванов ни представя една много любопитна
Коментари Харесай

Какви са причините за появата на целулит и как да се справим с него

Днес нашият гост-автор Страхил Иванов ни показва една доста любопитна и потребна публикация за проблем, с който в даден стадий от живота си всяка жена се сблъсква., аргументите за появяването му и 6 метода да се преборим с така наречен портокалова кожа – прочетете в идващите редове.

Какво в действителност е целулитът и за какво тормози основно дамите?

Едематозна-фибросклеротична паникулопатия. Това е научното наименование на целулита. Но ще се опитам да дам по-просто пояснение!

Накратко, целулитът е естетически противен козметичен проблем, който визира множеството дами, изключително след раждането. Обикновено се появава в региона към седалището. Има зърнеста/пореста текстура, която е и повода постоянно да го назовават " портокалова кожа ".

Появата на целулит не е характерна единствено за дами с наднормено тегло, макар че това изискване изостря положението.

Проблемът е комплициран и визира микроциркулаторната и лимфната система на тялото. Представлява непотребна подкожна мастна тъкан, която изпъква в горния пласт на кожата и я променя образно. Науката го счита за обикновено събитие, което усилва запаса от подкожна мастна тъкан, с цел да се обезпечи задоволителен запас от калории, при възможна бременност и лактация.

Ето за какво целулитът е главен проблем точно при дамите.

Кои са аргументите за образуването на целулит?

Причините могат да се разделят условно на хормонални и наследствени. За страдание, това са аргументи, над които нямаш необикновен надзор, по тази причина те няма да са предмет на тази публикация.

Тук ще обърнем внимание на аргументите за поява или утежняване на целулита, над които имаш надзор и които можеш да избегнеш. Тези аргументи са:

- Заседналият метод на живот;

- Вредните привички (алкохол, цигари, кофеин);

- Нездравословно хранене и дефицит на ;

- Лошата хигиена на съня;

-  и нарушено кръвообращение.

Вредните привички и нездравословното хранене водят до " запушване " на организма с отрови. В комбиниране с познатия до болежка затънал метод на живот, се основава идеалната среда за формиране на целулит. Но хубавата вест е, че решението по какъв начин да се храниш, какво да пиеш и дали да спортуваш, е напълно в твои ръце!

Коя е реалистичната тактика за попречване появяването на целулит?

Започни да водиш по-здравословен метод на живот. Звучи прекомерно явно, само че в действителност е толкоз е просто! За да го направя по-лесно за теб, ти представям моите 5 съществени правила за положително здраве :

- Включи в хранителния си режим доста плодове, зеленчуци, и.

- .

- Раздели се с нездравословните привички (внимавай с алкохола, не помни за цигарите и избягвай потреблението на кафе през втората половина на деня).

- Следи дали процентът телесни мазнини е в здравословни граници (под 25% при дамите и под 18% при мъжете).

- Тренирай силово 3-5 пъти седмично и изпълнявай кардио тренировки 2-6 пъти в седмицата.

Колкото по-рано решиш да заживееш здравословно, толкоз по-големи са възможностите ти да отложиш появяването на целулита.

Но какво да правиш, в случай че целулитът към този момент се е появил?

Тук нещата към този момент са една концепция по-сложни и изискват жертви. Единственото несъмнено нещо е, че
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР