Днес народните представители ще започнат работа с процедурните правила за

...
Днес народните представители ще започнат работа с процедурните правила за
Коментари Харесай

Депутатите стартират процедура за избор на антикорупционен шеф

Днес народните представители ще стартират работа с процедурните правила за избор на нов антикорупционен началник, откакто Пламен Георгиев стана консул във Валенсия, Испания, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първа точка в дневния ред на Народното събрание е Проект на решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти, показване и обществено обявяване на документите, чуване на претендентите и за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

На 10 октомври парламентарната комисия за битка с корупцията започва процедурата с приемането на правила за избора на новия ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Пламен Георгиев подаде оставка като началник на антикорупционната комисия в последния ден на юли 2019 година и още същия ден оставката му бе утвърдена от Народното събрание. Напускането на поста беше обвързвано със абсурда с терасата на жилището му в София, върху която – съгласно Столична община, има издигнати противозаконни постройки.

Веднага по-късно държавното управление, на закрито съвещание, го назначи за общоприет консул на България в испанския град Валенсия, само че едно от изискванията да замине за Испания, сложено от премиера Борисов, бе да оправи терасата си.

В първите дни на октомври Георгиев отдръпна жалбата си против община Слатина, с която оспорваше разпореждането за унищожаване на противозаконните постройки и стартира да събаря навесите и барбекюто си.

Депутатите ще продължат работа в пленарна зала с първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане и първо гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила.

Четвърта точка в програмата на депутатите за седмицата е второ гласоподаване на Законопроект за изменение на Закона за стоковите тържища и борсите.

По програмата работната седмица на депутатите завършва в петък с обичайния парламентарен надзор. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР