Днес над повечето места ще има значителна облачност, с валежи

...
Днес над повечето места ще има значителна облачност, с валежи
Коментари Харесай

Силен вятър и жълт код в 22 области

Днес над множеството места ще има забележителна облачност, с превалявания и мощен вятър в следобедните часове, 22 области са с жълт код. На доста места ще превалява дъжд, като преваляванията ще обзет страната от запад на изток, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, София (област) и Кюстендил.

Ще духа сдържан, след обяд - и мощен вятър от запад-северозапад, с пориви до 24 м/с. В морето по крайбрежието в областите Варна и Добрич късно следобяд се чака увеличаване напразно от запад, с пориви до 15-20 м/сек (7-8 по Бофорт).

Минималните температури в по-голямата част от страната са сред -1 и 5 градуса, в София -3. Максималните температури са най-вече в интервала 8-13 градуса, в някои южни регион и малко по-високи.

Във връзка с оповестения код за рисково време хората би трябвало да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.

Привечер температурите ще се намалят с нахлуването на по-студени въздушни маси от запад.

През нощта против сряда в планинските региони дъждът ще премине в сняг, само че преваляванията бързо ще спрат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР