Днес на Благовещение Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ)

...
Днес на Благовещение Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ)
Коментари Харесай

Асоциацията на индустриалния капитал в България връчва наградите “Икономика на светло”

Днес на Благовещение Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще връчи премиите „ Икономика на ярко “ за 2023 година на публична гала в хотел “София Балкан Палас ”.

Събитието ще стартира в 18:00 ч., като на него ще участват представители на изпълнителната и законодателната власт, представители на бизнеса, неправителствените организации, обществените сътрудници, медиите.

Церемонията ще бъде открита от гМария Габриел – заместител министър-председател и министър на външните работи на Република България, която ще награди и участниците. Специален посетител на събитието е и кметът на Столична община Васил Терзиев, който също ще връчи премия.

Наградите са част от цялостната активност на АИКБ за повишение публичната непоносимост към сивата стопанска система, насърчаване предприемането на дейни дейности в тази посока и разпространение градивната роля на бизнеса в обществото за възстановяване на социално-икономическата среда, оповестяват от организацията на уеб страницата си.

За единадесета поредна година наградата „ Икономика на ярко “ ще бъде връчен в три категории:

В първата категория – за персона или организация, съдействали за ограничение и предварителна защита на неофициалната стопанска система чрез дейна позиция – са номинирани Българската национална банка. Тя е претендент за премията поради твърдия курс към въвеждане на еврото у нас.

На второ място е номиниран Фискалният съвет на Република България – за устойчива и поредна позиция за ограничението на бюджетния недостиг и правене на реален държавен бюджет.

Номинация за премия има и кметът на Свищов – Генчо Генчев, който като градоначалник на крайдунавския град е осъществил редица политики, които лимитират сивите

практики и реализират предварителна защита на неофициалната стопанска система и нерегламентираната претовареност.

В категорията за публицист или медия, съдействали за смяна на публичните настройки към неофициалната стопанска система номинираните са Българска телеграфна агенция и генералният шеф Кирил Вълчев, екипът на “Капитал ” и неговият основен редактор Алексей Лазаров и EURONEWS BULGARIA с предаването Биз(Д)нес с водещ Красимир Чешмеджиев.

За нормативен акт са номинирани Божидар Божанов (народен представител от “Продължаваме смяната ” “Демократична България “) и група народни представители за законодателната смяна в Кодекса на труда, с която се сложи началото на прехода от хартиена към електронна трудова брошура.

За административна процедура, които водят до ограничение на сивата стопанска система и възстановяване на бизнес средата номинацията, са номинирани Комисията за финансов контрол (КФН) за Единната осведомителна система (ЕИС) и мобилното приложение FSC Mobile и Националната организация за приходите за новия си портал с електронни услуги.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР