Днес на балотажа малко над 6 милиона и 380 хиляди

...
Днес на балотажа малко над 6 милиона и 380 хиляди
Коментари Харесай

Над 6 милиона и 380 хиляди избиратели с право на глас на балотажа

Днес на балотажа малко над 6 милиона и 380 хиляди гласоподаватели имат право на глас. Могат да гласоподават и тези гласоподаватели, които сред първия и втория тур са придобили права, в това число навършващите 18 година

На втория тур ще можем да гласуваме и с машини, откакто виновните институции удостовериха сходството на техническите устройства.

Ще може да упражним правото си на глас в 7250 секции в страната. В към 5900 от тях ще се гласоподава с машина. Това разгласи преди дни представителят на ЦИК Росица Матева. Машинен избор ще бъде извършен в 5900 секции. Устройствата към този момент са разпределени по градовете в страната.

Избирателят би трябвало да направи своя избор още с влизане в СИК и следва да каже с какво ще гласоподава - с хартиена бюлетина или машина, с цел да могат да му дават хартиените бюлетини или картите за гласоподаване. Разписките от машините също се пускат в транспарантна кутия. Установяването на резултата става единствено и само от преброяването на бюлетините, надлежно от машина и от хартия.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР