Днес на Арда Арена президентът на клуба Петър Пешев официално

...
Днес на Арда Арена президентът на клуба Петър Пешев официално
Коментари Харесай

Арда представи Стойчо Стоев, той обяви защо е дошъл в клуба

Днес на " Арда Арена " президентът на клуба Петър Пешев публично показа новия старши треньор на Арда (Кърджали) Стойчо Стоев. Малко по-късно Стоев изведе футболистите на първа подготовка. Преди това, той даде малко изявление за уеб страницата на клуба.

Г-н Стоев, вие сте едно от потвърдените имена измежду българските треньори, какво повлия при избора да поемате тима на Арда?
- Амбициите на притежателите, това, което ми споделиха, че имат предпочитание да реализират. И то в вероятност, в бъдеще. Не просто влизане в Първа лига, а развиването на клуба. Това са неща, които на мен ми харесаха. Едно влизане в " А " група е хубаво като цел, хубаво е да го реализираш. Но продължаваш ли да го развиваш, а не просто влизаш в Първа лига, живуркаш една две години и излизаш. Харесва ми, че притежателите желаят да реализират нещо и да го задържат на едно положително равнище.

Вие сигурно познавате много от футболистите, имате ли към този момент концепция по какъв начин ще наподобява съставът на Арда?
- Аз имам някакво виждане, само че дано тази седмица да поработя с тях. Има нови неща, които желая да вкарам и да видя по какъв начин ще им се отразят.Аз съм човек, който е положителен, имам вяра, че могат да се получат нещата. Трябва в този момент да убедя футболистите, че методът ми на работа единствено ще им спомогне да се доразвиват като футболисти и като тим. Ясно е, че няма да се получи за седмица, две или месец, само че несъмнено ще има нещо по-добро.

Битката за елита е много сериозна, какво би трябвало на Арда, с цел да реализира поставената цел, влизане в Първа лига през идната година?
- Рано е още да се приказва за тези неща. За страдание тези отрицателни резултати сигурно са повлияли душевен. Предните тимове са си взели точки до този миг. Това в един миг примерно, ти да си по-добре спортно-технически от различен тим, а той е преди всичко. Това ти вкарва малко нерешителност. Точно тази нерешителност би трябвало да преодолеем. Футболът е една специалност, само че също така е и наслаждение. Ако не изпитваш наслаждение от тази специалност, значи няма по какъв начин да постигнеш нещо. Затова желая футболистите да изпитват наслаждение от играта.
Какъв жанр на игра ще налагате?
- Никога не съм го криел какъв жанр одобрявам. Аз съм бил нападателен футболист. Обичам атакуващия футбол, обичам да твориш, обичам да създаваш положения, да вкарваш голове. Трябва да изпитваш наслаждение. Вижте международният първенец, той не практикува нападателен футбол, макар, че има много такива играчи. А други тимове, като Хърватска, Белгия и други, които нямат толкоз офанзивни играчи, реализираха нещо. Аз не обичам тимът ми да седи в личната половина и да се чудим по какъв начин да ги излъжем, а не по какъв начин да ги победим. Същото е и в половината на съперника. Седиш там без да знаеш за какво.

Възможно ли е да бъде притеглен нов футболист и съгласно вас има ли потребност от подобен в тима?
- Все още нямам толкоз огромен взор върху това с какво разполага тима. Нов футболист постоянно може да се притегли, само че да е име, което знам, че на мен ще ми свърши работа. А не просто да е име и да не ми свърши работа. Но мисля, че на този стадий това ще са футболистите, с които ще продължим. Зимата към този момент ще решаваме, по какъв начин да действаме.

Феновете на Арда несъмнено са въодушевени от вашето назначение, какво бихте им споделил?
- Първо желая да им благодаря. Надявам се да ме одобряват положително. Имам едно обръщение към тях. Нека в този момент да поддържат тима, тъй като той в този момент има потребност. А не на следващия ден или след месец, приказвам хипотетично, когато тимът побеждава всеки мач. Важно е, когато нещата не са добре, тогава те да покажат, че държат на тима. Когато почитателите са зад футболистите, тогава е напълно друго. Бил съм в доста тимове и съм се убедил в това.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР