Днес, на 24 февруари 2024 година, в аудитории № 272

...
Днес, на 24 февруари 2024 година, в аудитории № 272
Коментари Харесай

Проведоха се изпити за районни съдии

Днес, на 24 февруари 2024 година, в аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет " Св. Климент Охридски ", се организира писменият изпит по състезанието за заемане на 40 длъжности " арбитър " в 30 районни съдилища, оповестиха от Висшия правосъден съвет.

В сходство с решение на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), оповестеният конкурс притегли огромен интерес, като бяха позволени общо 478 претендента до присъединяване в него.

На писмения изпит участваха 383 от тях, които се приготвят да се изправят пред провокациите на юридическата специалност. В наличието на членовете на конкурсната комисия и на самия кандидатски кръг, беше изтеглен един проблем по гражданско право, един по наказателно право, както и един тест по Право на Европейския съюз в региона на правата на индивида.

Самият писмен изпит започва в 10:37 часа и продълава пет астрономически часа, като се взе поради времето за разпределяне и прочитане на въпросите и теста. Всеки претендент имаше опцията да избере един от двата изтеглени проблема и да показва своите познания и умения.

След приключването на изпита, претендентите, чиято оценка не е по-ниска от доста добър (4,50) както на проблема, по този начин и на теста, ще бъдат позволени до устния изпит.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР