Днес, на 24 април, примата на българската музика Лили Иванова

...
Днес, на 24 април, примата на българската музика Лили Иванова
Коментари Харесай

Примата на българската естрада Лили Иванова днес празнува рожден ден

Днес, на 24 април, примата на българската музика Лили Иванова чества своя рожден ден. Според годината на раждането ѝ, която публично е известна - 1939 година, тя става на 80.

Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински колеж във Варна и по-късно стартира работа като здравна сестра.

През 1961 година е утвърдена за прослушване в " Концертна дирекция ", София, която провежда първото задгранично турне дружно с Емил Димитров, Ирина Чмихова и Мария Косева в Румъния. През 1963 година тя взе участие в програмата на хотел " Амбасадор " и спектакъл " Танасе " в Букурещ. Блестящото ѝ показване е отразено в четири директни излъчвания по румънската държавна телевизия.
Творчеството - единственото завещание на Лили Иванова

Първия си албум Лили Иванова издава по предложение на румънската компания Electrecord през 1963 година, която е и първата дългосвиреща плоча на български реализатор.

Първата ария на Лили е " Витоша " по музика и текст на Михаил Манолов.

Първия си концерт в България пък изнася през 1964 година в зала " Универсиада " дружно с Джейн Сверт и рок група " Северните тигри ", а първата премия, която печели, е " Златен ключ " през 1966 година в Братислава.

Днес Лили Иванова има зад тила си хиляди концерти, стотици песни, десетки албуми и медийни изяви. Наричана " Примата на българската поп музика ", Лили е една от най-обичаните певици в България в продължение на десетилетия.
На 80 година тя споделя, че творчеството е единственото завещание, което ще остави.

" За мен е значимо да оставя нещо след себе си. Много е значимо обаче какво - къщата ще се срути, единствено изкуството е постоянно. Аз нямам какво да оставя, с изключение на творчеството си ", съобщи примата на българската музика пред btv.
Магия на сцената

Всеки път на своите концерти Лили Иванова разплаква публиката си.

" Тя знае какво желае, по какъв начин да го реализира и че то е допустимо и по тази причина се случва ", разясняват от екипа на певицата.

През октомври предходната година Лили Иванова остави без мирис почитателите си по време на концертите си в зала 1 на НДК, с които приключи националното турне " За пълноценни мигове с музиката ".

Всеки път, когато се качи на сцената, певицата потвърждава, че е неуморима и за гения няма възраст.

Сега Лили отново е на турне. В момента тя обикаля страната с музикантите си, а идващият ѝ концерт е на 8 май в Шумен. След това предстоят още 6 дати. Обиколката на Лили ще завърши с два концерта в София при започване на декември.
На 80 с черна къса рокля и високи токчета

Освен с изумителния си гений, през годините Лили Иванова постоянно е впечатлявала с метода, по който наподобява. Тя в никакъв случай не изневерява на стила си, а по време на своите концерти събува високите обувки единствено когато хуква да тича измежду почитателите си в публиката.

За това по какъв начин поддържа външния си тип се носят всевъзможни митове:

- Лили не хапва сладко;
- Става късно и ляга рано, с цел да не закусва и вечеря;
- Не яде месо, само че употребява доста мед, мляко и яйца;

Агенция КРОСС пожелава на първата дама на българската сцена здраво здраве, креативно дългоденствие и още доста нови песни!





Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР