Днес, на 16-ти януари, ПО “Польот (който представлява омски филиал

...
Днес, на 16-ти януари, ПО “Польот (който представлява омски филиал
Коментари Харесай

В Москва пристигнаха още два ускорителя на новата тежкотоварна ракета Ангара А5

Днес, на 16-ти януари, Пожарна охрана “Польот ” (който съставлява омски филиал на галактическия център ГКНПЦ “Хруничев ”) достави в Москва още два модула от вида “УРМ-1 ”. Единият от тях ще служи като непряк ускорител на първата степен, а другият ще се употребява за втора степен на ракетата “Ангара А-5 ”.

Междувременно доставените през есента модули, за които беше отразено на страниците на КОСМОС БГ в края на 2017-та година [1], бяха подложени на тествания в ЦНИИмаш.

Окончателното сглобяване на втората тежкотоварна ракета-носител “Ангара А-5 ” ще бъде извършено в ГКНПЦ “Хруничев ”, Москва.

Ракетното семейство “Ангара ” има разновидности за лек, междинен и тежък клас, които се сглабят въз основата на универсални модули “УРМ-1 ” (за първите и вторите степени) и “УРМ-2 ” (за горните степени). Дали ракетата ще е лекотоварна и тежкотоварна зависи от броя употребявани модули. В случая с “Ангара А-5 ” първата степен е формирана от четири “УРМ-1 ”, втората – от един “УРМ-1 ”, а третата – от един “УРМ-2 ”. Товароподемността на “Ангара А-5 ” е към 25 тона потребен товар в ниска околоземна орбита.

Напомням на читателите, че дебютните полети на лекотоварната и тежкотоварната “Ангара ” бяха извършени през 2014-та година. Тогава през юли за пръв път беше изстреляна лекотоварна “Ангара-1.2ПП ”, след което през декември излетя първата “Ангара А-5 ”. От декември 2014-та до момента не е извършен нито един полет на който и да е вид на “Ангара ”.

Русия към момента не оповестява на коя дата се обрисува да бъде изстреляна идната ракета “Ангара А-5 ”.

За повече информация: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР