Днес, на 14-ти октомври, в 19:05 ч. българско време, пилотираният

...
Днес, на 14-ти октомври, в 19:05 ч. българско време, пилотираният
Коментари Харесай

Пилотираният кораб Крю Драгън с четвъртата дългосрочна експедиция се разкачи от МКС

Днес, на 14-ти октомври, в 19:05 ч. българско време, пилотираният галактически транспортен съд “Крю Драгън ” с четвъртата дълготрайна експедиция, извозена от СпейсЕкс до МКС, се разкачи от станцията след шестмесечен престой в орбита и стартира своето завръщане към Земята. Кацането е планувано за довечера в 23:55 ч. българско време.

Горе в космоса, прикачен към МКС, остава различен пилотиран транспортен съд “Крю Драгън ” с петата дълготрайна експедиция, тъй че е налице застъпване сред пилотираните полети на СпейсЕкс. А на Земята ще се завърнат астронавтите на НАСА Боб Хайнс, Чел Линдгрен и Джесика Уоткинс, както и италианската астронавтка Саманта Кристофорети.

На борда на МКС ще останат членовете на петата дълготрайна експедиция, извозена от СпейсЕкс – астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада, астронавтът на Япония Коичи Уаката и съветската космонавтка Анна Кикина. Кикина беше и първата от съветските космонавти, изпратен към МКС с частен американски галактически транспортен съд.

На борда на МКС ще останат и членовете на пилотирания галактически транспортен съд на Русия “Союз МС-22 ” – съветските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин, както и американският астронавт Франциско Рубио. Рубио беше извозен до МКС с съветски транспортен съд с помощта на контракт сред Съединени американски щати и Русия за транспорт на разменни начала. Така руснаците не престават да извозват американските астронавти, само че в подмяна на това и американците се задължават да возят съветските космонавти (Кикина, както подчертах нагоре, бе първата).

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР