Днес Moderna започва своята експериментална иРНК-базирана ваксина срещу ХИВ, според

...
Днес Moderna започва своята експериментална иРНК-базирана ваксина срещу ХИВ, според
Коментари Харесай

Moderna пуска още една експериментална ваксина

Днес Moderna стартира своята пробна иРНК-базирана ваксина против ХИВ, съгласно нова презентация в регистъра на клиничните изпитвания на Националните здравни институти на Съединени американски щати, написа sciencealert.com.
Изпитването от Фаза-1 включва 56 здрави възрастни (от 18 до 50 години), които нямат ХИВ. Ще се тества сигурността на имунизацията, както и ще се търси главен имунен отговор. Препаратът, претендиращ за ваксина, е функционално сходен на иРНК системата, която, съгласно разработчика, е доста сполучлива във имунизацията срещу COVID-19 на Moderna.
Moderna ще тества две версии на mRNA-1644. Това ще е първата иРНК ваксина против ХИВ, тествана при хора. Първата фаза ще продължи почти 10 месеца. Ако имунизацията премине тази фаза, предстоят втора и трета фаза, които ще дефинират добре ли се оправя препаратът с предотвратяването на HIV инфекцията в по-широката популация.
И по този начин, по какъв начин работят имунизациите против иРНК? За разлика от обичайните ваксини, които нормално съдържат част от отслабен или инактивиран вирус, имунизациите с иРНК съдържат „ брошура с указания “, която се предава в клетките ни и им споделя по какъв начин да създадат фрагменти от характерни протеини, които се намират от външната страна на целевия вирус. 
За къс интервал от време (обикновено от 24 до 48 часа) нашите кафези стартират да създават тези протеини, а телата ни ги маркират като непознати и се провокира имунен отговор. Хипотезата е, че когато сте изложени на действителния вирус, организмът ви ще разпознае протеините с шипове и ще реагира задоволително бързо като стартира битка с него преди инфекцията да стане прекомерно тежка.
От Moderna настояват, че основаването на ваксина против вируса се оказало мъчно заради бързината, с която този вирус заразява човешката ДНК и е в положение елементарно да докара до разновидности на структурата й. „ Най-обещаващият метод, който имаме, е да подтикваме тези необятно обезвреждащи антитела, които някои хора естествено развиват против ХИВ, само че които до момента не бяхме съумели да задействаме с ваксина ", написа в презентацията.
Надеждата е, че новият препарат ще докара до необятно обезвреждащи антитела, които са способни да се борят с ХИВ инфекцията преди всичко и също по този начин могат да бъдат ефикасни против редица други вируси в бъдеще, да вземем за пример при „ идната пандемия “. Новото тестване се организира в партньорство с фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

В известие до акционерите през април Moderna съобщи, че създава и различен претендент за ваксина против ХИВ в допълнение към mRNA-1644, наименуван mRNA-1574. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР