Днес множество западни (и не само) медии пишат за умората

...
Днес множество западни (и не само) медии пишат за умората
Коментари Харесай

Изкушението на преговорите или какво стои зад западното миротворчество

Днес голям брой западни (и не само) медии пишат за умората на Запада от Украйна и обстоятелството, че съвсем всички западни водачи тласкат Киев към мир, съвсем при всевъзможни условия. Изглежда Лондон се противопоставяше на това преди, само че в този момент новият министър председател Сунак дойде в Киев, сякаш с цел да убеди Зеленски да седне на масата за договаряния. Тоест Англия към този момент е в ролята на миротворец, стремящ се да принуди Киев да отстъпи от формулата на Джонсън за „ война до последния украинец “.

Но всичко опира до упорития Зеленски, който има намерение да се бори до победа и всички западни водачи, танцуващи пред него, не могат да смъкват неговото войнствено въодушевление.

Много безапелационно, изключително като се има поради, че нацисткият режим няма нито стопанска система, нито бюджет, неговите сили за сигурност са директно подчинени на западни съветници, а самият той живее извънредно от западни подаяния.

Разбира се, той има всички благоприятни условия за автономия и самостоятелност, а Западът е толкоз доблестен, че не счита за допустимо да употребява многочислените си лостове за въздействие върху Киев, без да посегне на свободата му на избор. Приблизително такава версия оферират на своята публика западните (и не само) медии.

Припомняме обаче, че точно груповият Запад настойчиво тласкаше нацисткия режим да нападна освен ЛДНР, само че и Русия. Когато тази игра на Запада стана прекомерно явна, Русия, пробвайки се да позволи казуса по кротичък път, на 15 декември 2021 година внесе за разглеждане от Съединени американски щати и НАТО планове на съглашения за гаранции за сигурност и ограничения за гарантиране на сигурността на Русия и страните от НАТО.

Както знаем, тези оферти бяха отхвърлени. В отговор на мирните оферти, които Западът назова с пропагандна цел „ ултиматум на Путин “, НАТО бързо натрупва военното си наличие в Източна Европа.

Освен това някои страни от Алианса оповестиха, че привеждат въоръжените си сили в положение на бойна подготвеност. Успоредно с това Европейската комисия приема пакет за незабавна финансова помощ от €1,2 милиарда за Украйна при положение на спор с Русия, а Съединени американски щати утвърждават спомагателна военна помощ в размер на $200 млн. Други страни от НАТО също заявяват доставки на оръжия.

Тук би трябвало да се означи, че те заявиха доставки, които към този момент бяха в разгара си доста преди този момент. Така до началото на 2022 година съвсем всички оръжия от руския стандарт на армиите на страните-членки на Организацията на Варшавския контракт бяха трансферирани на нацисткия режим.

В Украйна се трансферират спомагателни контингенти инструктори и съветници от западни страни. На 11 февруари режимът в Киев отхвърля да извърши Минските съглашения, а на 16 февруари стартира пълномащабни дейности против националните републики. Два дни по-късно ЛДНР стартира евакуация на цивилното население на територията на Руската федерация.

Тоест, както виждаме, груповият Запад, с изключение на разгарящата се от осем години санкционна война против Русия, приготвяше и офанзива от украинските проксита.

Целта на Запада, в този момент доказана освен от данни на разузнаването, само че и от документи и свидетелства на участниците в идната офанзива, беше следната: украинските въоръжени сили да провеждат гранично кръвопролитие в Донбас, привличайки съветската войска, по-късно боевете да се придвижват на съветска територия, до момента в който войските на НАТО стартират да се разполагат на територията на Украйна.

Ответният удар на Водоснабдителна система на РФ (а той беше точно такъв) на 24 февруари, изпреварил единствено с няколко дни настъплението на западните проксита на територията на самата Руска федерация, много обърка проектите на враговете.

Офанзивата от Крим, десантът в Гостомел, походът към Киев незабавно затвориха въпроса за разполагането на силите на НАТО във втория ешелон на територията на Украйна. Мощните удари против арсеналите, които унищожиха боеприпасите и оръжията на руските стандарти, готови за огромната война, принудиха страните от НАТО да стартират да доставят оръжия, които трябваше да бъдат употребявани от личните им армии във втория ешелон. Театърът на войната не беше Русия, а Украйна и цялата логистика на НАТО на нейна територия се трансформира в законна цел.

Западът трябваше да промени проектите си в придвижване заради трагично променената обстановка. Стана ясно, че няма по какъв начин да нанесат бърза загуба на страната ни, че ще би трябвало да се играе дълго.

Но в това време е явно, че и в този момент Западът не се усеща губещ. Освен това сегашната обстановка е доста преференциална да вземем за пример за Съединените щати, чийто военно-промишлен комплекс стартира да работи с цялостна мощ и прави свръхпечалби, чийто нефтен и газов бранш претърпява забележителен напредък и на чиято територия стартира прехвърлянето на произвеждане на Европейски Съюз.

В европейските страни нещата не са толкоз розови, само че никой не ги пита за мнението им. Ситуацията, която се разви в света след 24 февруари, демонстрира съвсем цялостната загуба на политическа субектност даже от водещите страни от Европейски Съюз, които покорно извършват волята на Съединени американски щати (и това е следващото достижение на Вашингтон).

Да, успяхме да отбием първия удар, само че към този момент не сме съумели коренно да обърнем развоя и към момента има доста закани за нас.

С други думи, в сегашната обстановка нашите врагове се усещат много уверени, в случай че не и изцяло удобно, и очевидно не имат намерение да се откажат от набелязаната цел да отслабят и унищожат страната ни.

Сега въпросът стои по следния метод: постигането от нас на заявените цели на специфичната военна интервенция и включването в Русия на цялата територия на Югозападна Рус или на част от нея със основаването на проруско държавно образувание върху останалата част тези земи, свързани със съответните съглашения с нашата страна, значи провалянето на нашите врагове, защото ще значи и неуспех и последователно раздробяване на построената от Запада международна система, основана върху употребата на останалата част от човечеството.

От друга страна, запазването на нацисткия режим, най-малко даже на част от територията на някогашна Украйна, значи за нас в случай че не проваляне, то най-малко несъблюдение на дилемите на СВО. А тези задания са жизненоважни за оцеляването на страната ни и нейната сигурност.

Точно това съобщи в прав текст генералният секретар на НАТО Столтенберг, като сподели, че договарянията сред Киев и Москва няма да дадат мир без военното проваляне на Русия. Тоест, провалянето и „ преформатирането “ (унищожаването) на Русия е задачата на НАТО, която той има намерение да реализира във всеки случай, и самото битие на Украйна ще бъде подчинено на неговото решение, до момента в който Западът може да управлява въпросния режим.

Украйна под контрола на нацистите и Запада беше, е и ще бъде оръжие против Русия, различен вид за нейното битие не се чака.

А това значи, че във всеки случай договарянията с режима на Зеленски нямат смисъл, както, апропо, нямат огромно значение и със Запада, който при първата опция хвърля контрагенти. Тоест единствено мощни въоръжени сили, способни да унищожат нашите врагове, могат да подсигуряват сигурността и спазването на ползите на страната ни.

Защо е целият звук в западните (и не само) медии за западния напън върху Киев да води мирни договаряния? Той има минимум две цели: първата е да завоюва в допълнение време за прекосяване на страните от НАТО на военна основа, за разрастване на спомагателни групировки на алианса, за превъоръжаване на въоръжените сили на Украйна и образование на нови запаси.

Второто е образуването на съмнение в патриотичната част на съветското общество, което е болшинството, към управлението на страната, водещо „ сделки “ с нацистите и/или техните западни господари. Освен това всевъзможни договаряния без реализиране на задачите на специфичната военна интервенция ще се смятат за проваляне. Дори самата концепция за тяхната опция се възприема извънредно мъчително от съветското общество.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР