Днес, Министерството на вътрешната сигурност на САЩ издаде предупреждение, че

...
Днес, Министерството на вътрешната сигурност на САЩ издаде предупреждение, че
Коментари Харесай

Китайските дронове също попаднаха под съмненията на американските власти

Днес, Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати издаде предизвестие, че създадените в Китай безпилотни летателни апарати могат да изпращат информация от полетите си на своите производители, които от своя страна биха могли да я споделят с трети страни. Според CNN в обръщението си към фирмите и организациите американското държавно управление декларира, че изпитва " мощна угриженост по отношение на всеки софтуерен артикул, който събира американските данни, а е създаден на територията на властническа страна, която разрешава на разследващите си служби да имат свободен достъп до тези данни ".

Според предизвестието организациите с отношение към националната сигурност и сериозни функционалности би трябвало да бъдат „ изключително бдителни, защото могат да бъдат изложени на по-голям риск от шпионаж “. Това държавно послание е значимо, защото в Съединени американски щати дроновете се употребяват за всичко - от правоприлагане до задачи за първа помощ и медицински доставки.



Сигналът не показва съответни производители на дронове, само че, както отбелязва CNN, близо 80% от дроновете в Съединени американски щати и Канада идват от DJI, компания със седалище в Шенжен, Китай. Според Reuters, които цитират DJI, китайската организация е безапелационна, че " сигурността на нашата технология е без значение тествана от държавното управление на Съединени американски щати и водещите американски компании ". Тя също по този начин обръща внимание, че дава на своите клиенти цялостен надзор над това по какъв начин се събират, съхраняват и предават данните. За държавни и други сериозни интервенции DJI предлага и безпилотни самолети, които не трансферират данни назад към компанията или посредством интернет.

Този сигнал идва по-малко от седмица откакто президентът Тръмп подписа заповед, забраняваща продажбата и потреблението на телекомуникационно съоръжение от и на китайски компании, което “представлява недопустим риск за националната сигурност”. Въпреки че Съединени американски щати показват непрекъснато своите опасения, че компании като Huawei и ZTE биха могли да употребяват инфраструктурата си, с цел да улеснят шпионската активност на китайските служби, към момента няма обществени доказателства, че софтуерният колос взе участие в сходни акции на китайското държавно управление. Също по този начин, няма индикации китайските производители на безпилотни самолети да са споделяли каквито и да било данни и да са ги употребявали по какъвто и да било метод.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР