България има експертиза в сферата на безпилотните технологии и младите

...
България има експертиза в сферата на безпилотните технологии и младите
Коментари Харесай

Български инженери ще разработват безпилотни самолети с Lockheed Martin?


България има експертиза в областта на безпилотните технологии и младите български инженери и учени може да се включат в създаването на безпилотни самолети и други самостоятелни системи от най-ново потомство с комерсиално и с военно предопределение, обявиха от американската корпорация Lockheed Martin, производител на изтребителите F-16. Най-новата трансформация на тези самолети (блок 70) е един от разновидностите, които държавното управление разисква за покупката на нови изтребители за Българската войска. Другият любимец за огромната поръчка са шведските Gripen.

Ако бъде определен F-16, Lockheed Martin планува развиване на партньорствата с българската промишленост и просветителни институции, които първоначално ще се включат при поддръжка и ремонтни действия. „ Като една от най-иновативните компании в света, построените през днешния ден партньорства в никакъв случай не са ни спирали да гледаме напред към това, което e допустимо на следващия ден “, декларира в прес известие Джеймс Робинсън, шеф „ Международно бизнес развиване на F-16 “ в Lockheed Martin.



Безпилотната летателна система Indago на Локхийд Мартин може да оперира при вятър, пушек, прахуляк и пламъци като оказва помощ на пожарникарите както да открият точките на горене, по този начин и да получат информация за застрашени от пожар хора и имущество. Снимка: Lockheed Martin.

„ Технологиите трансформират метода, по който хората и машините работят дружно. Затова и Lockheed Martin влага съществено в развиването на напълно или отчасти безпилотни системи, които умножават неведнъж опциите на самолета. Ако България избере F-16, ние сме подготвени да работим за включването на българската промишленост и университети в тази вълнуваща област на активността ни “, прибавя той.

" Хората по целия свят от ден на ден разчитат на машините, с цел да вземат по-добре осведомени решения, да уголемяват обсега и достъпа и да усилват сигурността и продуктивността. Тази нова епоха на съдействие сред индивида и машините е основана на доверието и разбирането като разрешава всеки да прави това, в което е най-хубав. Партньорството с Lockheed Martin, което произтича от избора на най-новата трансформация на F-16, ще докара до шерване на опит и умения в тази основна инженерна област от международния водач в галактическите и отбранителните технологии ", прибавят от американската корпорация, без да разясняват дали сходно съдействие би се осъществило и без договорка за F-16.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР