Днес Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи пред

...
Днес Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи пред
Коментари Харесай

Търсим финансиране за ключови транспортни проекти

Днес Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията показа пред Европейската банка за възобновяване и развиване основни транспортни планове, за които страната ни търси финансиране. Това се случи в границите на конференция, отдадена на вероятностите за развиване на България, проведена от Европейска банка за възстановяване и развитие. Събитието се организира в централата на европейската банка в Лондон и беше намерено от зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев.

Водещите транспортни планове бяха показани от Димитър Савов, шеф на дирекция “Национална транспортна политика” в МТИТС. Основен фокус на събитието бяха развиването на технологиите и нововъведенията, енергийните и инфраструктурни планове, както и туризма.

Участниците разискаха използването на публично-частното партньорство, като инструмент за възстановяване на районната съгласуваност на страните. Дискутирана беше и концесията на летище София. Представителите на Европейска банка за възстановяване и развитие, които вземат участие в подготовката на концесията, обявиха, че този модел на партньорство се е потвърдил като сполучлив в доста страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР