Днес малко след 8 часа 56 ученици от втори, четвърти

...
Днес малко след 8 часа 56 ученици от втори, четвърти
Коментари Харесай

Първите ученици, почиващи по програмата ``Отново заедно`` заминаха днес на планина |

Днес малко след 8 часа 56 възпитаници от втори, четвърти и шести клас на столичното 112-то ОУ " Стоян Заимов " отпътуваха на отмора в Добринище, съобщи Българска национална телевизия. Програмата, която ще продължи до петък, включва спортни и фолклорни занимания и посещаване на увеселителен парк.

Децата са придружавани от четирима учители. Педагогическият съвет на учебното заведение е решил летния лагер да се организира на планина, тъй като множеството деца вървят с родителите си на море през лятото.

" Планината е място, на което можем да обърнем внимание на учениците с взор към природата. Смятам, че е добър вид да се спасим от летните жеги там ", сподели Виктория Русева, начален преподавател в 112 ОУ.

По програмата  " Отново дружно " МОН отпуска 619 000 лв.. Туристическият пакет за едно дете е 500 лв. и включва превоз, настаняване, храна, застраховка и разнообразни стратегии за шест дни. Досега са утвърдени 1118 възпитаници от 46 учебни заведения.

Децата ще бъдат настанени в 3 и 4-звездни хотели в планински и морски курорти. Сред желаните дестинации са Боровец, Банско, Чепеларе, Плиска, Балчик, Трявна, Китен, Приморско, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, Каварна и Черноморец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР