Днес максималните температури в повечето райони ще бъдат между 19

...
Днес максималните температури в повечето райони ще бъдат между 19
Коментари Харесай

Застудяване и проливни валежи ни очакват от сряда

Днес оптималните температури в множеството региони ще бъдат сред 19 и 24 градуса, в София - към 20. Ще доминира слънчево време. Ще духа слаб южен, по Черноморието - югоизточен вятър.

За разлика от слънчевото време през днешния ден, на следващия ден ще бъде с превалявания. Още сутринта ще завали в северозападните региони, които до вечерта ще обзет и югоизточните региони.

Предупреждение за обилни количества е оповестено в Западна България, а в областите с код жълто в източната половина от страната ще бъде с доста мощен югозападен вятър.

Там оптималните температури ще останат към момента високи за сезона, до към 23-24 градуса, само че в останалата част от страната със мощен вятър от запад-северозапад, ще нахлува леден въздух и температури в северозападните региони ще бъдат не по-високи от 14-15 градуса.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще духа сдържан югозападен вятър и оптималните температури ще бъдат от 20 до 24 градуса. Там ще завали в следобедните часове, първо в северните региони.

В планините ще бъде прохладно. Преди обяд вятърът ще бъде към момента от югозапад, само че в следобедните часове, когато се чакат и превалявания, по-значителни в масивите от Западна България, ще се ориентира от северозапад, с него ще прониква по-студен въздух и по високите елементи дъждът ще премине в сняг.

В четвъртък вятърът ще отслабне, само че температурите към този момент в цялата страна ще се намалят. Ще бъде слънчево със утринни мъгли. Предимно слънчево ще бъде и в петък, само че сутринта ще бъде студено с минимални температури тук-там към нулата. През почивните дни още веднъж предстоят превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР