Днес максималните температури ще са в широки граници - от

...
Днес максималните температури ще са в широки граници - от
Коментари Харесай

Жълт код за проливни валежи, гръмотевични бури и опасност от градушки днес

Днес оптималните температури ще са в необятни граници - от 27° в Северозападна България до 34° в югоизточните региони. След слънчевото начало на деня, в околните часове на доста места в страната, като се изключи източните региони, ще има интензивни превалявания и гръмотевици.

По-значителни и на повече места ще са явленията в северната половина от страната, където има заплаха и от местни градушки. През нощта в по-голямата част от страната явленията ще затихнат, а облачността от запад ще стартира да се раздира и понижава, най-късно в североизточните региони.

Утре още веднъж повече слънце ще има в часовете до обяд. През втората половина на деня ще се заоблачи и тук-там ще превали и прегърми, с по-голяма възможност над югозападна България. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина – краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 24° и 29°, в София – към 24°.

По Черноморието на следващия ден ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че ще е съвсем без превалявания. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Вятърът ще е до сдържан от северозапад. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 24°-25°.

И в планините денят ще стартира със слънчево време, само че в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици. Ще духа до сдържан, по най-високите елементи краткотрайно и мощен вятър от северозапад. Значителна ще бъде облачността над по-голямата част от Балканския полуостров. Ще има превалявания, в обособени региони обилни по количество и с гръмотевични стихии.

У нас, през нощта против понеделник превалявания, тук-там интензивни и с гръмотевици, ще има в Южна България. В началото на новата седмица ще бъде прохладно и относително хладно. В понеделник валежи ще има на обособени места в източните и планинските региони. Във вторник превалявания, тук-там интензивни ще има най-вече в Източна България. Температурите ще продължат да се намаляват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР