Днес Координационният съвет за подготовка на Република България за членство

...
Днес Координационният съвет за подготовка на Република България за членство
Коментари Харесай

МФ бори дезинформацията за влизането в Еврозоната

Днес Координационният съвет за подготовка на Република България за участие в Еврозоната разгласи приемането на обновената си Комуникационна тактика, целяща информирането на обществеността по отношение на присъединението на страната към Еврозоната. Стратегията подчертава върху разясняването на изгодите и резултатите от участието, както и на предприемането на дейни ограничения против всякаква форма на дезинформация , която може да възникне по тематиката, оповестиха от Дирекция " Връзки с обществеността " на Министерството на финансите.

Основната цел на новите начинания е да се даде ясна, точна и налична информация на жителите по отношение на смисъла на въвеждането на еврото като публично платежно средство в България , а също по този начин и да се подчертае по какъв начин този ход ще повлияе на средносрочната и дълготрайната вероятност за страната.

Стратегията планува провеждането на огромна информационна акция, която ще се разгърне в три съществени етапи - подготвителна, същинска и фактическа, като всяка от тях е със характерни цели и акценти. Първата фаза ще бъде фокусирана върху информирането на обществеността за изгодите и опциите, които участието в еврозоната отваря, до момента в който втората фаза ще даде практическа информация, обвързвана с прехода към единната валута.

Важен съставен елемент на тактиката е противодействието на евентуална дезинформация и заблуждаващи изказвания, които могат да провокират голословни опасения измежду жителите . Третата фаза, след формалния преход към еврото, ще се концентрира върху одобряването на доверието в новата валута и информирането по отношение на защитните ограничения, които се подхващат за отбрана на правата на потребителите.

За сполучливото осъществяване на тази огромна акция, тактиката планува уговорката на голям брой национални институции, в това число Министерския съвет, Министерството на финансите, Българската национална банка, Комисията за отбрана на потребителите, както и голям брой други основни организации.
 Дацов: Политиците не знаят по какъв начин да одобряват еврото
Дацов: Политиците не знаят по какъв начин да одобряват еврото

Инфлацията още веднъж ще скочи в идващите месеци, предизвести финансистът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР