Днес комисия от световни здравни експерти ще обсъди дали COVID-19

...
Днес комисия от световни здравни експерти ще обсъди дали COVID-19
Коментари Харесай

СЗО умува да обяви ли край на извънредната ситуация с COVID-19

Днес комисия от международни здравни специалисти ще разиска дали COVID-19 към момента следва да бъде систематизиран като изключителна здравна обстановка с интернационално значение, съгласно стандартите на Световната здравна организация (СЗО).

Това значи, че пандемията към момента е фокус на интернационално внимание. Въпреки че се организират постоянни съвещания на експертната група, някои страни, в това число Съединени американски щати, са отменили своето вътрешно изключително състояние.

Генералният шеф на СЗО, Тедрос Аданом Гебрейесус, съобщи, че се надява интернационалното изключително състояние по отношение на COVID-19 да завърши тази година. Въпреки това, към момента няма консенсус по отношение на това по какъв начин комисията може да реши дали COVID-19 би трябвало да бъде свален от листата на изключителните здравни обстановки. Това е предизвикателство за публичното здраве, съгласно професор Марион Купманс, нидерландска вирусоложка, която взе участие в комисията на СЗО. Остава да забележим какво ще бъде решението на комисията, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР