Днес изтича срокът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде

...
Днес изтича срокът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде
Коментари Харесай

Ще гласува ли НС предложения проектокабинет

Днес изтича срокът, който водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даде на ПП-ДБ, с цел да отговорят дали ще одобряват да продължат ротационното ръководство. 7 от министрите в оставка ще вземат участие в парламентарния надзор.

Указът на президента, с който предлага на 49-ото Народно заседание да избере за министър-председател претендента на първата по бройка парламентарна група, е в Народното събрание и от ГЕРБ-СДС зависи дали ще предложат да влезе в днешния дневен ред.

В сряда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че ще изчака до петък отговора на ПП-ДБ.
Вариантите са три - или ще бъде препоръчано в зала да се гласоподава държавно управление с изменен от оповестения от Мария Габриел състав, или след отхвърли на 11 от посочените от нея министри да вземат участие в кабинет тя самата да подава декларация с отвод, или да последва ново отсрочване. Последната опция е минимум евентуална.

Днес депутатите би трябвало да продължат работа по още един енергиен законопроект. Вчера те включиха в дневния си ред ратификация на Споразумението сред държавните управления на България и Съединени американски щати за създаване на нова нуклеарна мощ в АЕЦ " Козлодуй ". Така ще бъде даден старт на работата по стартиране в употреба нов реактор с мощ 1000 мегавата по технологията АР 1000.

Седем от министрите в оставка ще дават отговор на въпроси на депутати. Заради командировка в чужбина министър председателят в оставка Николай Денков няма да взе участие в парламентарния надзор. Няма да се включи и финансовият министър Асен Василев поради неотложни задължения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР