Днес и утре Великобритания ще бъде домакин на среща на

...
Днес и утре Великобритания ще бъде домакин на среща на
Коментари Харесай

Великобритания е домакин на експертна среща за изкуствения интелект

Днес и на следващия ден Англия ще бъде хазаин на среща на върха, на която се събират специалисти по въпросите на изкуствения разсъдък и международни водачи, с цел да обсъдят евентуалните опасности. Домакин на срещата е английският министър председател Риши Сунак.

Мястото на срещата алегорично е историческото имение Блечли парк, където през Втората международна война са разшифровани кодовете на армията на нацистка Германия. От " Даунинг стрийт " отхвърлиха някои известия, че срещата е подценена от международните водачи, откакто стана ясно, че от страните от Г-7 само министър председателят на Италия Джорджа Мелони ще взе участие. В Блечли парк обаче се чака ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Съединените щати ще бъдат показани от вицепрезидента Камала Харис.

Към политиците ще се причислят едни от най-големите специалисти в региона на изкуствения разсъдък. С огромно внимание се чака взаимното изявление на премиера Риши Сунак и Илон Мъск в четвъртък вечер. Магнатът Илон Мъск по-рано предизвести, че изкуственият разсъдък може да докара до „ разрушение на цивилизацията “. От своя страна Риши Сунак се пробва да гради имидж на международен водач в авангардните технологии. Основна цел на срещата е да се намерят способи за гарантиране на безвредното потребление по целия свят на изкуствения разсъдък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР