Днес ГЕРБ и ДПС, с помощта на БСП и Възраждане,

...
Днес ГЕРБ и ДПС, с помощта на БСП и Възраждане,
Коментари Харесай

Със 116 гласа парламентът обезглави Националната здравна каса

Днес ГЕРБ и Движение за права и свободи, благодарение на Българска социалистическа партия и " Възраждане ", обезглавиха Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК), като гласоподаваха оставката на шефа Станимир Михайлов, подадена на 1 декември, само че оттеглена в хода на днешния скандал.

Решението беше взето със 116 гласа " за ", " срещу " - 56 от " Продължаваме промяната - Демократична България ", без въздържали се.

Точката за предварително преустановяване мандата на шефа на НЗОК тъкмо по отношение на подадена оставка от Станимир Михайлов от 1 декември 2023 година беше включена за разглеждане по предложение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

В хода на дебата депутатът Васил Пандов заяви, че Станимир Михайлов е отдръпнал своята оставка и такова заявление е било подадено в деловодството на Народното събрание.

Това заявление за отдръпване на оставката е импортирано от помощник на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), съобщи Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Той разяснява, че след Живко Коцев, Станимир Михайлов е вторият " пудел на каишка ", който, откакто си е подал оставката, я отдръпва.

По предложение на Мирослав Иванов от ПП-ДБ в зала беше позволен шефът на НЗОК Станимир Михайлов. Решението бе взето със 102 гласа " за ", " срещу " - 94, и четирима " въздържал се ".

Хамид Хамид от Движение за права и свободи съобщи, че има процедура за прегласуване на позволява в зала. Росен Желязков отговори, че няма да подложи на прегласуване тази процедура. Нека господин Михайлов да участва в зала на дебата, добави Желязков.

Станимир Михайлов беше определен за шеф на НЗОК на 29 юли 2023 година. Той бе единственият претендент за поста, а неговата номинация беше издигната от парламентарната група на ПП-ДБ. На 1 декември шефът и подуправителят подадоха в Народното събрание своите оставки.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР