Днес Франция се прощава за последно с рокендрол легендата Джони

...
Днес Франция се прощава за последно с рокендрол легендата Джони
Коментари Харесай

Франция си казва последно "сбогом" с Джони Холидей


Днес Франция се прости за последно с рокендрол легендата Джони Холидей със специфична траурна гала по парижкия бул. „ Шанз-Елизе “ и почетен концерт.

Според предварителната информация на Елисейския замък, траурният конвой ще тръгне по обяд от Триумфалната арка, ще премине по бул. „ Шанз-Елизе “ до площад „ Конкорд ”, откъдето ще се насочи към църквата „ Ла Мадлен ” за религиозна работа.

След това ще се организира и концерт в памет на Холидей, който остава в историята като един от най-знаменитите реализатори във Франция и знак на френската рокендрол музика.

Очаква се шествието, предвождано от президента на Франция Еманюел Макрон и брачната половинка му Бриджит, да притегли стотици хиляди фенове на починалата звезда и да бъде най-мащабното от 200 години насам.

БГНЕС напомня, че тази сряда Джони Холидей, с рождено име Жан-Филип Смет умря на 74 години след тежко и дълготрайно боледуване. (На френски артистичният псевдоним на изпълнителя Hallyday се произнася Алиде, а не Холидей.)

В репертоара си звездата има над 100 рок композиции, най-хубавите от които съставляват цялостен стадий във френската известна музика. Негови дискове са продадени в целия свят в общ тираж над 110 млн. екземпляра.

Холидей е и джентълмен на ордена на Почетния легион. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР