Днес Европейският парламент ще гласува AI Act - набор от

...
Днес Европейският парламент ще гласува AI Act - набор от
Коментари Харесай

Европейският съюз ще приеме нови правила за регулиране на ИИ

Днес Европейският парламент ще гласоподава AI Act - набор от правила, които биха могли да се трансфорат в ориентир за контролиране на (ИИ) в западния свят при липса на законодателство от Съединени американски щати. Компаниите обаче се притесняват, че законът отива прекомерно надалеч, а цифровите критици настояват, че той не е задоволително непоколебим, оповестява Bloomberg.

AI Act е предопределен за разрешаване на проблемите с пристрастията, конфиденциалността на персоналната информация и други опасности от бързо разрастващата се технология. Той не разрешава потреблението на ИИ за разкриване на страсти на работното място и в учебните заведения и лимитира потреблението му в някои обстановки, като да вземем за пример при подбиране на заявки за работа.

Проектът обаче провокира опасения след постигането на пробно съглашение след договаряния. Френското и немското държавно управление се изрекоха против строгите хрумвания за контролиране на ИИ, опасявайки се, че те ще нанесат ущърб на европейските стартъпи. Стратегическото съдействие на Mistral с Microsoft провокира безпокойствие измежду някои законодатели.

Въпреки това Европейският...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР