Днес европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон ще бъде

...
Днес европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон ще бъде
Коментари Харесай

Европейският комисар по вътрешни работи Илва Йохансон идва на посещение в България

Днес европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон ще бъде на работно посещаване в България.

Тя ще разиска с българските управляващи резултата от премахването на граничния надзор по въздушните и морските вътрешни граници на Шенген от 31 март насам, съществуващото и плануваното засилено съдействие в региона на ръководството на границите и миграцията, както и полицейското съдействие, което Европейската комисия ще продължи да поддържа.

В София комисар Йохансон ще взе участие в тристранна среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и заместител министър-председателя и министър на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою.

По време на визитата си Илва Йохансон ще посети летище София, с цел да се запознае с новата организация по отношение на присъединението на България към Шенгенското пространство.

Комисията ще продължи да дава цялата нужна поддръжка на председателството на Съвета, с цел да се подсигурява, че през 2024 година може да бъде взето решение за унищожаване на контрола по вътрешните сухопътни граници. Това е отразено и в неотдавна признатия отчет за положението на Шенген за 2024 година, в който се преглеждат достиженията, провокациите и развиването в Шенгенското пространство през миналата година. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР