Днес една от легендите на рок музиката - Мик Джагър,

...
Днес една от легендите на рок музиката - Мик Джагър,
Коментари Харесай

Мик Джагър: Няма проблем да се пускаш по течението, стига да можеш да се върнеш

Днес една от легендите на рок музиката - Мик Джагър, става на 78 години. Вокалът на емблематичната тайфа "Ролинг Стоунс " става известен измежду меломаните с прелестния си запаметяващ се тембър, с забавния си метод към музиката и театралното държание, както и с харизматичното си наличие.

Майкъл Филип Джагър се ражда на днешната дата през 1943 година в Дартфорд, Англия. Мик открива пристрастеността си към музиката още в ученическите си години и приключва икономическото си обучение, с цел да сътвори рок група с Кийт Ричардс. Години по-късно след няколко промени в състава и имената на бандата, "Ролинг Стоунс " се трансформира в международна сензация с помощта на шлагери като „ I Can`t Get No (Satisfaction)” и „ Angie”.



Джагър е добър и редовен възпитаник, който e запленен от магията на блус и r'n'b музиката. Затова получава първата си китара на 14-годишна възраст. Той е известен измежду съучениците си с гения си, който съчетава сполучливо с уроците. Приет е в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки. Мик не приключва сполучливо, тъй като се отдава напълно на музикалната си кариера.

Благодарение на безспорния гений на музикантите, комбиниран с превъзходен маркетинг, "Ролинг Стоунс " се трансформира в обичана тайфа на почитателите на рок музиката. Разбира се, триумфът на именитата група се дължи значително на именития Мик Джагър.



През 1967 година вокалистът е задържан, дружно с приятелката си и Кийт Ричардс за владеене на неразрешени вещества, бързо са освободени, само че единствено две години по-късно Мик Джагър още веднъж попада в ареста по същата причина. Но макар проблемите със закона и зависимостите кариерата на Мик не стопира да се развива. Бандата очарова публиката с шлагери и мощно театрално наличие. С времето великите музиканти се утвърждават като идоли в международната рок музика. Няколко пъти Мик прави опити за солова кариера, само че те по този начин и не доближават триумфа на "Ролинг Стоунс ".

Една от най-легендарните изяви на бандата напоследък е концертът, който изнесоха безплатно на 25-и март 2016 година пред феновете си в Куба.

Освен че е един от най-успешните реализатори на нашето време, Мик Джагър е благополучен и в персоналния си живот. Той е татко на седем деца от няколко красиви дами, които съумява да плени с чара си. Той има четири деца от модела Джери Хол, с която са двойка дълги години. Двамата се развеждат през 1999 година Точно преди една година в медийното пространство излезе новината, че звездата още веднъж ще става татко. На 8-и декември той и приятелката му, балерината Мелани Хамрик, станаха родители на най-младия правоприемник на Мик Джагър.

В чест на именития реализатор през днешния ден ще си напомним някои от паметните му цитати:



"Животът е просто коктейлно празненство, протичащо се на улицата ".

"Танците са заместители на секса ".

"Имам неприятни привички. Пия чай в три часа сутринта ".

"Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може по-късно да се върне ".
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР