„Днес един възрастен човек изгуби битката с болестта. Не е

...
„Днес един възрастен човек изгуби битката с болестта. Не е
Коментари Харесай

Спасител или просто човек: Защо в COVID отделението в Русе има само един лекар?

„ Днес един възрастен човек изгуби борбата с заболяването. Не е прелестно. До момента имах някакво самочувствие и самонадеяност, че като цяло нямаше умрял “ - с тези думи завършва най-тежкото му дежурството, откогато Коронавирус отделението е отворило още веднъж порти по време на четвъртата вълна.

Избягва да приказва за личните си тествания, само че не крие, че като белодробен доктор през миналите 12 години постоянно е бил очи в очи със гибелта.

„ Имахме доста смъртни случаи със свинския грип. Въпросът е, че грипната зараза трае 2,3 месеца и има някакъв край нали, а тук този филм го играем две години и това е изтощаващото “, споделя доктор Евгениев пред Българска национална телевизия.

Научил се е да държи страха от вируса настрани, самият той от доктор се е трансформирал в пациент на Коронавирус отделението по време на втората вълна.

„ Страхът не е от изгода за никого. Правило ми е усещане, че по-спокойните хора по-леко прекарват заболяването “, споделя той.

Затова от дълго време е захвърлил задушаващата защитна екипировка, има задоволително антитела и влиза без маска при инфектираните пациенти, с цел да им помогне. В момента те са 20, от които единствено трима са имунизирани. Останало е единствено едно свободно легло.

„ По 2,3 пъти пристигам да надзиравам болните, обаче съм разполагаем 24 часа в денонощието. Имам дребни деца, които не постоянно могат да схванат за какво баща го няма толкоз постоянно “, продължава лекарят.

Въпреки това, доктор Евгениев споделя, че и през разум не му е минавало да се откаже от битката с вируса:

„ Това е дълг, който би трябвало да извърша. Това е въпрос на чест. Не работя, с цел да има жестове на признателност, само че признателността в очите на хората ме радва “.

На професионалния си празник мечтае единствено за едно - пандемията да свърши и да се завърне на същинското си работно място- в отделението по здравна онкология.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР