Днес е третото поред заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС),

...
Днес е третото поред заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС),
Коментари Харесай

Протест срещу номинацията на Гешев за главен прокурор ще се проведе днес

Днес е третото подред съвещание на Висшия правосъден съвет (ВСС), на което има опция да бъдат издигани кандидатури за нов основен прокурор. В понеделник всички 11 членове на прокурорската гилдия издигнаха кандидатурата на зам.-главния прокурор Иван Гешев, само че номинацията му събра отрицателни реакции както от политически партии, по този начин и от неправителствени организации.

Много от тях изпратиха отворени писма до Висш съдебен съвет с искане номинацията на Гешев да бъде оттеглена и той да подаде оставка. Същевременно кандидатурата му бе подкрепена и зад нея застана и основният прокурор Сотир Цацаров.

Днес пред постройката на Висш съдебен съвет на ул. " Екзарх Йосиф " 12 в София " Демократична България " и " Да, България " провеждат митинг, с начален час 9:00 ч. Във Facebook афишират и аргументите за недоволството. Само за няколко часа през вчерашния ден на страницата на събитието над 1300 души бяха декларирали присъединяване в митинга, който ще съвпадне по време със съвещанието на Висш съдебен съвет.

" Безалтернативно, безсрамно, безпардонно за нов глaвен прокурор, за нови 7 години, бе номиниран Иван Гешев. Този, който: затри делото КТБ, подлага хора на брутални унижения, изпра Пеевски и обслужва Борисов. Трябва да спрем това! ", пишат уредниците.

" Как? Като желаяме отдръпване на неговата кандидатура заради тотална неприспособимост. Да излезем, с цел да покажем, че номинирането на Гешев е в прорез с публичния интерес, упованието за промени в прокуратурата и за правдивост ", приканват уредниците.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (23)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР