Днес е прецедент. Чуха се над 50 отрицателни становища и

...
Днес е прецедент. Чуха се над 50 отрицателни становища и
Коментари Харесай

Нинова за промените в Конституцията: Прецедент! Чуха се 50 отрицателни становища,нито едно позитивно

Днес е казус. Чуха се над 50 негативни мнения и нито едно положително. Няма подобен законопроект. Този отчет ви отряза главите  - на правосъдната промяна и на създателите на този текст. Нито един не споделя една добра дума.

 

Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада. С нейното изявление стартира дебатът за измененията в Конституцията. Те се гледат на първо четене от депутатите. 

 

" 2/3 от хората, разбиращи от Конституцията ясно споделят, че това е работа на Великото национално заседание, а не на този парламент. С какви очи тръгвате да нарушавате Конституцията? Кого лъжете, каква е тази игра на думи? Ще извършите още по-голям безпорядък от този, който създадохте

 

" Не отбрана, а посягане на националния интерес съставлява допускането депутати, министри и президент да са хора с двойно поданство ", обяви Нинова. 

 

" По правосъдната промяна тръгвате с провал, тъй като не е ваша работа ", добави тя.
" Искам да ви запитвам, господа, какъв консенсус ще намерите с прокуратурата, която споделя слeдното: " Демонтирането, което оферирате ще е в тежък ущърб и ние прокурорите сме мощно възмутени. Неминуемо ще се усилят случаите на корупция ".

" Това, което оферирате, няма детайл на публичен контракт, тъй като никой не го приема. Защо продължавате с тази юридическа неначетеност и естествено нито един глас от " Българска социалистическа партия за България " за вас ", безапелационна беше Нинова.

 

" Никога няма да подкрепим висши държавни ръководители да са с двойно поданство ", добави тя.

 

После Нинова се спря на текста за националния празник и прикани вносителите, и най-много водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, да пристигна и да каже, че сред първо и второ четене ще бъде отдръпнат.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия обърна внимание, че работата на едно служебно държавно управление не зависи от неговия министър председател, а от неговите пълномощия. " Истинското решение е, че пълномощията на служебния кабинет се дефинират със специфичен закон и тогава да седнем и да обсъдим. Това, което в този момент вършиме е реплика ", съобщи още Нинова.  

 

Тя попита с какви искания на велики адвокати потеглят откакто одобряват ремонти от компетенцията на Велико национално заседание. 

По правосъдната промяна тръгвали с провал, тъй като предложенията не били такива, които могат да се одобряват от Обикновено национално заседание.

 

" Кое от тези оферти прави процеса по-бърз, по-справедлив? Кое предложение взема решение тематиката правдивост, тези оферти са следващ опит да се овладее правосъдната система?, изтъкна Нинова.

 

Тя доста харесала изявление на Владислав Славов от Съюза на юристите, че с тези промени влакът не отминава, а идва против нас. 

 

" 41 страници неоправдателна присъда на тази конституционна промяна ", върна се още веднъж към отчета Нинова. Тя сподели, че в предложенията нямало и минимален детайл на публичен контракт.

 

" Това е нищо, това е политическа мизерия, която води до разграждане на държавността. Нито един глас от Българска социалистическа партия за България! ", приключи Нинова.     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР