Днес е предпоследен ден от програмата на 8-ия кръг на

...
Днес е предпоследен ден от програмата на 8-ия кръг на
Коментари Харесай

Нидерландия и Швеция не трябва да грешат

Днес е предпоследен ден от програмата на 8-ия кръг на квалификациите за Евро 2024.

Тя включва 7 мача като измежду най-любопитните са Гърция – Нидерландия и Белгия – Швеция, въпреки че „ алените дяволи “ към този момент си осигуриха класиране за финалите.

ДНЕС, 21:45 ЧАСА, ГЪРЦИЯ – НИДЕРЛАНДИЯ

В най-интригуващия конфликт от група В Гърция посреща Нидерландия в директен конфликт за второто място в класирането. Понастоящем то принадлежи на южните ни съседи, които завоюваха с 2:0 визитата си на Ирландия и имат 12 точки, с 3 повече от „ лалетата “, тъй като в последния си мач те паднаха от водача Франция вкъщи с 1:2.  Нидерландицте имат с мач по-малко от Гърция, само че все пак не могат да си разрешат неуспех и в Атина. Те победиха комшиите ни с класическото 3:0 вкъщи в първия конфликт и имат единствено 1 загуба в последните си 10 конфликта с Гърция, освен това в контрола.

ПРОГНОЗА:    2



ДНЕС, 21:45 ЧАСА, БЕЛГИЯ – ШВЕЦИЯ

Домакините към този момент подпечатаха визите си за финалите Германия, до момента в който за шведите ще ги гледат по малкия екран, в случай че не завоюват през днешния ден в Брюксел. Белгия стартира квалификационния цикъл с класика при аудиенция на скандинавците и след това не завоюва единствено един път, с цел да оглавява класирането на група F с 16 от 18 вероятни точки, до момента в който измъкналият реми от отбора тим на Австрия е втори с 13 в своя актив. Швеция има 6, само че и мач по-малко от австрийците, тъй че би трябвало наложително да завоюва, с цел да резервира илюзорните си шансове за класиране напред. Това обаче няма да е по никакъв начин лесна задача, тъй като домакините ще желаят да потвърдят на своя селекционер Роберто Мартинес, че заслужават място на финалите следващата година. Любопитното е, че Швеция непроменяемо се класира на Европейските шампионати от 2000 година насам, когато бе в една група с Белгия, само че и двата тима отпаднаха, въпреки че „ алените дяволи “ завоюваха директния конфликт с 2:1.

ПРОГНОЗА:    1


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР