Днес е първият ден от форума на фондация Уебит Powers

...
Днес е първият ден от форума на фондация Уебит Powers
Коментари Харесай

Форумът Българският Давос: Първа среща на новата власт с бизнеса

Днес е първият ден от форума на фондация " Уебит " Powers Summit. Темите на тазгодишния конгрес " Българският Давос " са технологии, обучение, финанси и опазване на здравето.

Това е първата обществена изява на Кирил Петков като министър председател и първата среща на новата власт с бизнеса.

" Когато сътворяваме добавена стойност, не я основава страната, тя се основава от бизнеса. Бизнес водачите би трябвало да работят с младите учени, да основават добавена стойност, тази добавена стойност да основава данъчни доходи, които да идват в страната. Ние, политиците, имаме единствено две задания - едната е тези пари да не отиват в неправилни направления и по тази причина нашият апел е за нулева корупция, и второ - когато ги харчим, да сме сигурни, че те се влагат в България ", съобщи Петков.

Новите ръководещи ще влагат в " обучение на бъдещето ", съобщи Петков. Другата цел е постигането на сполучливо опазване на здравето - в това с изключение на страната, и бизнесът би трябвало да има огромна роля.

" От през днешния ден нататък би трябвало да вдигнем равнището на имунизация, а моята първа заповед ще бъде всеки в Министерския съвет да влиза със зелен документ и се надявам това да стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси ", прикани министър председателят.

Очаква се след 10 ч. да приказва просветителният министър Николай Денков, а по-късно - министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР