Днес е обявен конкурс за директор на РЗОК Добрич. Това

...
Днес е обявен конкурс за директор на РЗОК Добрич. Това
Коментари Харесай

Обявен е конкурс за директор на РЗОК Добрич

Днес е разгласен конкурс за шеф на РЗОК Добрич. Това заяви шефът на НЗОК проф. Петко Салчев по време на чуването си в парламентарната здравна комисия в отговор на въпрос на депутата от „ Продължаваме промяната “ Галина Георгиева.

Дългогодишният шеф на РЗОК доктор Бисерка Пачолова беше освободена от длъжността, считано от 26 август 2021 година, заради постигане на пенсионна възраст. За изпълняващ длъжността бе назначен Йонко Севдански, който преди този момент беше зам.-директор на Касата. В началото на февруари обаче той е освободен, а новият краткотрайно изпълняващ длъжността шеф доктор Добромир Филипов е бил назначен в РЗОК на 7 февруари.

Проф. Салчев посочи, че повода да бъде освободен Севдански е в забавените средства на СИМП и ПИМП през декември месец 2021 година, които са били платени през януари.

Припомняме, че одобрените средства за РЗОК-Добрич за осъществяване на еднократно в допълнение възнаграждение на изпълнителите на ПИМП за Добрич през декември месец бяха 422 192 лева, а за еднократно в допълнение възнаграждение на изпълнителите на СИМП - 659 641 лева Изплатените обаче средства и за СИМП, и за ПИМП бяха 0 лв..

Обяснението, предоставено от РЗОК Добрич е, че се е очаквало освобождение на предел по СЕБРА от Министерството на финансите към НЗОК/РЗОК Добрич.

„ В РЗОК Добрич са готови платежни документи и контролни листи, които съпътстват всяко едно заплащане, само че заради механически проблем не можа да се реализира нареждането към обслужващата ни банка на вероятният за заплащане за РЗОК Добрич финален ден 29.12.2021 година Към днешна дата сме в очакване на освобождение на предел по СЕБРА от Министерството на финансите към НЗОК/РЗОК Добрич и средствата ще бъдат излъчени по банковите сметки на договорните ни сътрудници “, написа в докладната бележка на Йордан Алексиев- шеф отдел АПСОД в РЗОК Добрич.

От Касата тогава оповестиха, че ще се търси дисциплинарна отговорност от чиновниците на РЗОК-Добрич, позволили несъблюдение на настоящо административно обвързване и неспазили предписание на шефа на НЗОК от 16.12.2021 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР