Днес е началото на астрономическото лято, а температурите, които ни

...
Днес е началото на астрономическото лято, а температурите, които ни
Коментари Харесай

Горещо време и летни температури

Днес е началото на астрономическото лято, а температурите, които ни чакат в околните няколко дни, ще бъдат типично летни.

Следобед в доста региони от страната ще бъде горещо с температури над 30°, в София към 28°, на морския бряг от 26 до 29 градуса. На места в Източна България и през днешния ден ще превали и прегърми, с по-голяма възможност в североизточните региони. В останалата част от страната ще бъде слънчево.

И на следващия ден ще бъде най-вече слънчево, тук-там със следобедни валежи, основно в планинските, северозападните и крайните източни региони. Максималните температури ще бъдат сред 29 и 34 градуса, в композиция със слаб североизточен вятър.

Добри условия за туризъм в планините на следващия ден - слънчево време с изолирани следобедни валежи и гръмотевици. Максималните температури по най-високите върхове ще бъдат сред 9 и 12 градуса.
Вятърът ще е слаб от север-североизток.

И по Черноморието ще е най-вече слънчево и единствено на обособени места е допустимо да превали. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 25 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

В петък в цялата страна, като се изключи Черноморието, ще бъде горещо. Ще остане и най-вече слънчево, с изолирани следобедни валежи.

През почивните дни още веднъж се чакат превалявания и гръмотевични стихии, в събота съвсем повсеместни, а в неделя с по-голяма възможност в източните и южните региони от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР