Днес е голям ден за българската борба! Кирил Милов ще

...
Днес е голям ден за българската борба! Кирил Милов ще
Коментари Харесай

Голям ден за българската борба!

Днес е огромен ден за българската битка! Кирил Милов ще се бори за повторно в своята кариера за международната купа в категория до 97 кг. в класическия жанр. Финалът му против Артур Алексанян от Армения е след 19:00 часа българско време в Белград.

България ще има шанса да завоюва първи златен орден при класиците от Световно от 2013-а година насам. Тогава за последно имахме международен първенец в този жанр - Иво Ангелов, в категория до 60 кг. Той надви на финала над Иван Куйлаков от Русия.

От тогава до през днешния ден единствено един път България нападна златото на този конгрес в класическия жанр, отново посредством Кирил Милов - при дебюта му на Световно за мъже през 2018-а година в Будапеща. Тогава той отстъпи пред Муса Евлоев (олимпийски, повторен международен и повторен еврошампион). Дано през днешния ден се поздрави с купата и зарадва всички нас.

Милов е сегашен европейски първенец в категорията. Годината за него стартира с национална купа при 97-килограмовите. Последва злато от един от шампионата " Дан Колов-Никола Петров ", а в края на март завоюва първа купа от огромен конгрес - тази от Европейското, състояло се в Унгария.

" Дошъл съм за купата. Ще дам сърце и душа на тепиха пък ще забележим какво ще се случи ", съобщи Милов пред Българска национална телевизия малко след класирането си за финала на Световното.
 Едмонд Назарян ще спори за място на финала с повторен международен първенец от Япония
Едмонд Назарян ще спори за място на финала с повторен международен първенец от Япония

Справи се с азер
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР