“Днес е ден за размисъл, в който да решим за

...
“Днес е ден за размисъл, в който да решим за
Коментари Харесай

Денков: Докладът на ДАНС е манипулативен

“Днес е ден за размисъл, в който да решим за кого ще гласуваме. Вместо това още веднъж ще би трябвало да обсъждаме по какъв начин ще гласуваме - с машина или с хартия. ” Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на ексклузивен брифинг в Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Това е значимо, тъй като на последните избори единствено с хартия над 660 000 бюлетини бяха оповестени за недействителни. Можем единствено да гадаем какъв брой от актуалните кметове са били определени с тези невалидни бюлетини. Бюлетините от машините не могат да дадат недействителни бюлетини, по тази причина се и вкара това гласоподаване ”, сподели още министър председателят.

„ Докладът на ДАНС е във формат, който не подхожда на законовите условия. Създава се усещането, че неналичието на секретност цели той да се популяризира “. Министерският съвет ще гласоподава оставката на зам.-председателя на ДАНС Деньо Денев след отчета, разгласи Денков и добави, че в него има манипулативни изказвания.

Според него ЦИК е заблудила обществото.

„ Всичко се прави в последния миг, с цел да няма време за реакция. Върховният административен съд ще може да се произнесе в понеделник – след изборите. Имате учредения да преразгледате решението си и да позволите машинното гласоподаване. Министерство на вътрешните работи е готово да достави машините “, уточни той.

“ЦИК забрани гласуването с машини. Това се основава единствено на един отчет на ДАНС, в който наблюдения, които са направени в следена среда, са интерпретирани манипулативно. Тези внушения нямат никакви учредения ”, сподели още Денков.

По отношение на отчета на ДАНС Денков съобщи, че не вижда никаква причина да показва " отчет, който съставлява една операция ". “Други хора също го имат, да го покажат. Ако го сложим на уеб страницата на Министерски съвет, това значи, че публикуваме една неистина ”, разяснява още Денков.

Премиерът акцентира, че процесът на верифициране е делегиран на заместник- министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов. “Ще се направи инспекция във връзка с дейностите му. За момента не виждам съображение за оставката на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски ” разясни Денков./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР