Днес е дебатът по четвъртия вот на недоверие към кабинета

...
Днес е дебатът по четвъртия вот на недоверие към кабинета
Коментари Харесай

На живо: В отсъствието на Борисов парламентът обсъжда вота на недоверие заради водната криза в Перник

Днес е дебатът по четвъртия избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 ", който бе импортиран от Българска социалистическа партия поради неуспех в ръководството на околната среда и водите. Поводът - водната рецесия в Перник и мръсния въздух в редица градове.

Засега вотът наподобява да бъде несполучлив, защото се поддържа единствено от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които имат 104 народни представители, а с цел да падне държавното управление са нужни 121 гласа. Формално кабинетът разчита на 116 гласа от депутати от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", само че депутатите от " Воля " и " Атака " дават знаци, че няма да гласоподават дружно с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за събаряне на държавното управление.

" Дневник " следи дебатите в Народното събрание онлайн. Гласуването ще бъде в сряда.

Ключови моменти 09:16Премиерът отново отсъстваМакар и Българска социалистическа партия да изиска министър председателят Бойко Борисов да бъде поканен в Народното събрание, дебатите по вота на съмнение започнаха без него. Отсъсътвието му е нормална процедура. По-късно през днешния ден министър-председателят има среща с почитатели на футболен клуб " Левски ".

В Народното събрание се множеството министри, както и вицепремиерът Мариана Николова. В пленарната зала са и 202 народни представители.

Вносителите на вота - депутатите от " Българска социалистическа партия за България " са поканили поданици от засегнатите от дефицита на вода региони, както и хидроинженери.

" Красива България бе превърната от Борисов в бунище ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ревюто си на претекстовете за вота.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (158)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР