Днес думите на любов и уважение са за българските учители,

...
Днес думите на любов и уважение са за българските учители,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Просветата и книжнината родиха българската нация

Днес думите на обич и почитание са за българските учители, съобщи Илияна Йотова, която откри новата образователна година в Осмо СУ „ Арсени Костенцев " в Благоевград

„ Българската нация оцеля през тъмните епохи на иго с помощта на просветата. Просвещението и книжнината родиха и построиха българската нация. Далеч преди зараждането на национално-освободителните битки, историята ни се пишеше от хора като Паисий, от тези, които прозряха, че пътят на знанието е пътят на развиване и триумфа, от българското Възраждане. " С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства учителите и учениците в Осмо приблизително учебно заведение „ Арсени Костенцев " в Благоевград, където откри новата образователна година. Школото празнува своя 40-годишен празник.

„ Благодарение на вас и вашата благородна задача я има и ще я има България ", се обърна вицепрезидентът към учителите и акцентира, че през сложните времена на ограничаващи ограничения, когато шокът беше превзел всички, точно те съумяха първи и най-бързо да трансформират процеса на образование. „ Дългът към просвещението във вашите сърца е по-силен от всяка рецесия ", уточни Илияна Йотова и посочи, че учителите възпитават в добродетели, построяват характери и персони. „ Днес имате и още по-трудна задача - да опазите децата и младежите от заплахите на интернет, от подправените вести и полезности ", съобщи вицепрезидентът.

Към родителите Илияна Йотова се обърна с думите: С учителите сме съдружници в името на бъдещето на децата ни. Общата ни цел - да възпитаме почтени жители на обичаното ни Отечество, ще реализираме, когато сме единни.

На учениците вицепрезидентът пожела триумфи и нестихваща любов към знанието. „ Задача на нас, възрастните, е да ви осигурим безоблачно детство, да ви подаваме ръка за поддръжка и кураж ", уточни Илияна Йотова.

Вицепрезидентът подари за учебната библиотека книги на акад. Антон Дончев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР