Днес депутатският имунитет на Бойко Борисов бе спасен от неговите

...
Днес депутатският имунитет на Бойко Борисов бе спасен от неговите
Коментари Харесай

Иван Гешев: Не е работа на парламента да решава кой да носи наказателна отговорност

" Днес депутатският имунитет на Бойко Борисов бе избавен от неговите довчерашни най-големи врагове ", написа някогашният основен прокурор във фейсбук профила си. 

Той разяснява гласуването за събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ. То трябваше да влезе изключително в дневния ред на депутатите, да бъде разисквано и да се гласоподава. Гласовете обаче не стигнаха, с цел да влезе гласуването в графика.

72-ма депутати от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Българска социалистическа партия гласоподаваха " за ", дружно с Радостин Василев и по един от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Първата мощ в Народното събрание и Движение за права и свободи гласоподаваха " срещу ", а ПП-ДБ се въздържаха.

По думите на Гешев Народното събрание е превърнато в предпазено леговище на бегълци от правораздаването. 

" Не е работа на Народното събрание да взема решение кой да носи наказателна отговорност, това е работа на българската правораздавателна система ", написа още той. 

" Жалко за всички български гласоподаватели, които повярваха на политически измамници, подиграващи се с тяхното доверие. Време е да изметем политическия отпадък ", приключи Гешев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР