Днес депутатите ще гласуват предсрочното освобождаване на председателя на Народното

...
Днес депутатите ще гласуват предсрочното освобождаване на председателя на Народното
Коментари Харесай

Столът под краката на Никола Минчев се клати. Ще остане ли шеф на парламента?

Днес депутатите ще гласоподават предварителното освобождение на ръководителя на Народното събрание. Дори министър-председателят Кирил Петков отсрочи пътуването си до Азербайджан, с цел да участва на гласуването и да брани представителят на „ Продължаваме Промяната “.

Вчера 120 депутати от „ ИТН “, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ внесоха предлагането. Депутатите та Слави Трифонов разполагат с 20 гласа, партията на някогашния министър председател Бойко Борисов – с 59, Движение за права и свободи – с 34 и партията на Костадин Костадинов – с 13 народни представители. Това прави 126 гласа и на процедура значи, че събират задоволително гласове, с цел да съборят Никола Минчев от председателския стол.

Припомняме, че Фрог през вчерашния ден писа, че циркулира информация, съгласно която.

До настояването за освобождението на Минчев се стигна поради чуването на външния министър Теодора Генчовска по отношение на Северна Македония. Първоначалното предложение бе тя да бъде изслушана на закрити порти, само че след това влезе в действие предлагането на Политическа партия – чуването да бъде извършено пред камерите на медиите. Това ядоса някои от народните представители, тъй като съгласно тях по този начин не може да бъде представена паметната записка, в която министър-председателят Кирил Петков разяснява проблема Република Северна Македония.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР