Днес чувствително ще се затопли и максималните стойности след обяд

...
Днес чувствително ще се затопли и максималните стойности след обяд
Коментари Харесай

Лятото приключва! Вижте кога падат първите слани

Днес сензитивно ще се затопли и оптималните стойности след обяд ще бъдат от 28 до 33 градуса. Ще бъде слънчево, с повече междинна и висока облачност над югоизточните региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Утре заран минималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса. денем ще бъде горещо, с температури от 30 до 34 градуса. Ще бъде слънчево, с повече облаци над Северна България. Ще продължи да духа слаб западен вятър.

В сряда стартира смяна на времето. Още сутринта вятърът от северозапад, изначало в Северозападна България ще се усили до сдържан и мощен. С него ще нахлува по-хладен въздух. За страдание, този развой ще протече по нападателен и разширяващ се от северозапад антициклонален гребен и страната ни ще остане съвсем без дъжд.

В петък минималните температури ще бъдат от 5 до 9 градуса в северозападните и централни елементи и до 13 на югоизток. Облачността ще понижава от северозапад и денем ще бъде най-вече слънчево. Дневните температури ще останат близки до нормалните за септември, от 20 до 25 градуса. Ще се усили още веднъж северозападният вятър, в Дунавската низина до сдържан.

Минималните температури ще са по-високи, от 12 до 17, 19 градуса, а дневните от северозапад ще се намаляват и в крайните северозападни региони в следобедните часове ще са в много необятен период, от 22, 24 на северозапад до към момента 33, 34 в югоизточните региони. Облачността ще бъде променлива, само че ще остане съвсем без превалявания.

Превалявания ще има в четвъртък в планините на Южна България и централната част на Стара планина, а по-късно и на обособени места в южните региони, само че количествата дъжд няма да бъдат със стопанско значение в множеството места.

В четвъртък облачността ще бъде забележителна. Минималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, а дневните - с към 10-12 градуса по-ниски от тези при започване на седмицата (днес и утре) - от към 20 до 25 градуса.

Внимание! В събота заран температурите ще бъдат от 2 до 7 градуса и тук-там в югозападната половина на страната, по високите полета и в ниските елементи са вероятни слани. Около водните басейни и в ниските елементи не са изключени краткотрайни мъгли.Повече детайлности за тези феномени очаквайте в идващите дни. През деня ще остане хладно, с температури от 18 до 22 градуса.

В неделя заран ще остане хладно, като още веднъж има възможност от слаби слани. Денем температурите ще са от 19 до 24 градуса.

През третия почивен ден температурите ще се покачат с още 1-2 градуса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР